UMF versus MGO in Manuka honing

kwaliteitsgarantie comvita

UMF versus MGO, wat is het verschil? Veel factoren kunnen de kwaliteit van Manuka honing beïnvloeden – het is een natuurlijk product, waardoor bepaald invloeden als de zon, wind en regen allemaal een rol spelen. Comvita analyseert Manuka honing in ons wereldwijde laboratorium om ervoor te zorgen dat elke druppel onafhankelijk is gecertificeerd voor kwaliteit en authenticiteit. Elke pot Comvita® UMF® Manuka honing is traceerbaar van de bron naar de plank. 

Wat houdt UMF (Unique Manuka Factor) in?

Comvita Manuka honing draagt het UMF-kwaliteitslabel, terwijl andere merken Manuka honing MGO gecertificeerd zijn. UMF® staat voor ‘Unique Manuka Factor’. Het is een gradatiesysteem dat bepaalde stoffen beoordeelt die van nature in Manuka honing voorkomen. Het UMF-label is een onafhankelijke certificering die de kwaliteit van onze honing garandeert. Elke partij Comvita® UMF® Manuka honing wordt onafhankelijk geanalyseerd en gecertificeerd voor kwaliteit, zuiverheid en authenticiteit door de UMF® Honey Association (UMFHA). De kwaliteit van UMF Manuka Honing wordt bepaald door de natuurlijke bestanddelen DHA, MGO en Leptosperin te meten. Het UMF® factor geeft het niveau van de unieke Manuka eigenschappen in de honing aan. Een hogere factor betekent een hoger percentage aan manuka in het product. 

Het UMF® gradatiesysteem heeft twee belangrijke componenten:

  1. De garantie dat ieder product met het UMF-label originele Manuka is;
  2. Een systeem om de gradatie/kwaliteit en stabiliteit van de Manuka weer te geven.
    Een hogere factor betekent dat de honing meer manuka bevat. De kwaliteit is opgebouwd uit het gehalte van drie natuurlijke bestanddelen DHA (Dihydroxyacetone), MGO (methylglyoxal) en Leptosperin. Andere systemen meten vaak alleen het MGO-gehalte in manuka honing.

Zie de website van de Honey Association voor meer informatie over het gradatiesysteem en de certificering. Comvita is licentiehouder 1019.

UMF versus MGO

Een MGO-meting is onderdeel van het officiële gradatiesysteem van de UMF Honey Association. In het tabel ziet u hoe het MGO- en UMF-gehalte zich tot elkaar verhouden:

UMF      MethylGlyOxal level MG rating
5+ ≥ 83 mg/kg 83+
10+ ≥ 263 mg/kg 263+
15+ ≥ 514 mg/kg 514+
20+ ≥ 829 mg/kg 828+
25+ ≥ 1200 mg/kg 1200+

UMF versus MGO: UMF is méér dan MGO alleen

Het UMF-gradatiesysteem is de oudste en meest vertrouwde indeling in de manuka honing industrie. Daarnaast zijn echter ook merken die alleen het MGO-gehalte aangeven. In tegenstelling tot MGO meet UMF ook de DHA (Dihydroxyacetone) en Leptosperin waarde in Manuka honing. Dit zijn stoffen die de MGO versterken en aanvullen. Met andere woorden: UMF is completer dan MGO alleen. Dankzij de certificering wordt de kwaliteit gewaarborgd en weet u zeker dat het een zuivere, kwalitatief hoogwaardige Manuka honing betreft.

Vergelijking UMF en MGO