Kwaliteitsgarantie van Comvita Manuka-honing

kwaliteitsgarantie comvita

De kwaliteitsgarantie van Comvita

Comvita is wereldwijd de toonaangevende fabrikant en markthouder van Manuka-honing. voor al haar wereldwijde klanten biedt Comvita een kwaliteitsgarantie voor versheid, zuiverheid, veiligheid en authenticiteit.

Licentiehouder 1019 UMF Honey Association

Comvita is een licentiehouder van de UMFHA (Unique Manuka Factor Honey Association) met licentienummer 1019. Comvita is al meer dan 18 jaar lid van UMFHA. Het UMF®-handelsmerk is een kwaliteitskeurmerk dat internationaal geverifieerd is en erkend. U kunt zeker zijn dat u de beste kwaliteit van Manuka honing koopt. Om het UMF®-merk te dragen, dient de fabrikant of eigenaar van het merk een huidige UMF®-licentie hebben bij UMFHA.

Bovendien voldoet de echte UMF® Manuka Honey aan al vijf de volgende criteria:

1. UMF® staat duidelijk vermeld op de label
2. Het is verpakt in potten en gelabeld in Nieuw-Zeeland
3. Het is van een Nieuw-Zeelands bedrijf dat door UMFHA is gelicentieerd om de naam UMF® te gebruiken.
4. Het heeft de naam van de UMF® licentienemer op het voorste label.
5. Het heeft een rating van UMF® 5+ of meer.

HACCP gecertificeerd (certificaat nr: HCV21212 en FSAU13 / 8403)

HACCP staat voor Hazard Analysis en Critical Control Points. Dit is een preventief voedselveiligheidssysteem, waarbij elke stap in de vervaardiging, opslag en distributie van een voedingsmiddel wetenschappelijk is geanalyseerd voor microbiologische, fysieke en chemische gevaren. Potentiële risico’s zijn daarom geïdentificeerd en passende controlemaatregelen zijn genomen voordat er problemen kunnen optreden. Comvita werkt onder een gecertificeerd Food Safety Management System dat voldoet aan CAC HACCPVER: 2003 – CODEX HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) en GMP (Good Manufacturing Practices) voor de productie, verpakking en distributie van Mixed Flora en UMF® gecertificeerd Honey Manuka Honing.

Nieuw-Zeeland Ministerie voor Primaire Industrie (MPI) Geregistreerde Exporteur

Comvita behandelt en slaat producten op, die onder de wetgeving van Nieuw-Zeeland als dierlijke producten zijn ingedeeld, zoals onze bijenproducten. Wij werken onder een geregistreerd Risk Management Programme (RMP). Een RMP is een schriftelijk programma dat ontworpen is om gevaren, gezondheid en etikettering van dierlijk materiaal en producten te beheren. Comvita’s RMP beschrijft hoe we uw producten verwerken om aan de eisen van de Animal Products Act 1999 te voldoen. Dit is ervoor te zorgen dat de producten die wij verkopen, ‘geschikt voor het doel’ zijn – veilig, geschikt en waarheidseffectief. Comvita’s RMP is geregistreerd en geverifieerd door het ministerie van primaire industrie in Nieuw-Zeeland.

Ministerie van Primaire Industrie Risicomanagementprogramma's (RMP's)

Comvita is geregistreerd als Exporteur bij het Ministerie van Primaire Industrie. Exporteurs uit Nieuw-Zeeland moeten geregistreerd zijn om exportcertificaten te kunnen aanvragen voor officiële garanties. Er zijn bepaalde plichten voor een geregistreerde exporteur om uit te voeren onder de verschillende wetten. De taken omvatten het volgende:

  • Zorgen dat onze producten voldoen aan de normen van Nieuw-Zeeland
  • Voldoet aan relevante exportvereisten
  • Rapporteren aan MPI als ze niet meer geschikt zijn voor het doel of worden geweigerd binnenkomst door een land van bestemming
  • Geschikte records houden.