Manukahoning recepten
We hebben een aantal Manukahoning recepten verzameld die erg goed werken met de producten van Comvita.
Zo maakt u met Comvita in een handomdraai een lekker gezichtsmasker of lekkere limonade met olijf, citroen en mint.
Manuka Honing Verfrissend Masker
Ingrediënten:
- 2 eetlepels Comvita UMF 15+ Manuka honing
- 2 eetlepels gemalen koffie
Bereiding:
- Meng de ingrediënten in een kleine kom.
- Breng een dikke laag aan op het gezicht en laat 10-15 minuten rusten.
- Lees een boek, sluit de ogen, ontspan..
- Spoel af met warm water en dep droog.
Manuka Honing Verkwikkend Masker
Ingrediënten:
- 2 eetlepels Comvita UMF 15+ Manuka honing
- 1 eetlepel citroensap of 4 druppels citroenolie
- 2 druppels Tea Tree Olie
Bereiding:
- Meng de ingrediënten in een kleine kom.
- Breng een dikke laag aan op het gezicht en laat 10-15 minuten rusten.
- Lees een boek, sluit de ogen, ontspan..
- Spoel af met warm water en dep droog.
Frisse salade met kaas, kip, champignons en Comvita Appelazijn met Manukahoning
Als u nog nooit de heerlijke smaak van Comvita Appelazijn met Manukahoning heeft geproeft, is dit wellicht het goede moment. De populaire appelazijn werkt erg goed als dressing in dit lekkere saladerecept met frisse appel, fetakaas, gerookte kipfilet en champignons.
- Handje babyspinazie
- Handje babysla
- Handje romaine sla
- 15gr fetakaas of kaassnippers
- 25gr croutons
- 50gr fijngesneden champignons, gebakken of rauw
- 1 fijngesneden rode peper, gebakken of rauw
- 1 gesneden gerookte of gegrilde kipfilet
- 5ml Comvita Manukahoning Appelazijn
Doe de spinazie en de sla in een bak en roer de appelazijn er doorheen. Snijd de feta in stukjes en voeg samen met de croutons, champignons, peper en kip toe. roer alles nog een keer door elkaar en de salade is klaar om te serveren.
Gember, honing en haverkoekjes
Deze lichte en smakelijke koekjes zijn heerlijk voor onderweg of om te serveren bij de thee. Ze combineren de lekkere smaken van Manukahoning en gember en zijn bovendien gemakkelijk te maken!
- 4 eetlepels kokosolie
- 4 eetlepels Comvita Manukahoning Mix Gember
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels melk
- 70 gram havervlokken
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel vanille extract
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer door elkaar.
- Mix het beslag tot het een stevige, deegachtige textuur heeft.
- Verdeel het deeg in 12 balletjes en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Druk elke bal aan tot een zo dun mogelijke schijf. Elk koekje zou zo’n 5 cm in doorsnede moeten zijn.
- Bak de koekjes 15-18 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes eerst afkoelen.